انتخاب رشته نهم به دهمرشته تجربی

شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی

دانش‌آموزان در پایان مقطع متوسطه‌ی اول (پایه نهم) باید انتخاب رشته انجام دهند، و این انتخاب رشته تحت شرایط و بر اساس ملاک‌های متعددی صورت می‌گیرد. رشته‌ی تجربی و بازار کار آن میان دانش‌آموزان و والدین طرفداران بسیاری دارد. حدود 46 درصد دانش‌آموزان کشور در رشته‌ی تجربی مشغول تحصیل هستند. اما دانش‌آموزان برای ورود به پایه‌ی دهم و انتخاب رشته‌ی تجربی برای ادامه تحصیل، باید شرایط ورود به این رشته را داشته باشند. در ادامه شرایط انتخاب رشته‌ی تجربی را توضیح خواهیم داد.

شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی
شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی

معدل لازم برای انتخاب رشته تجربی

انتخاب رشته‌ی تجربی برای دانش آموزان پایه‌ی نهم شرایطی دارد. در ادامه شرایط ورود به رشته علوم تجربی را ذکر خواهیم کرد:

  • باید حداقل نمره‌ی کسب شده در درس علوم، 15 و در درس ریاضی، 14 باشد. به این شرط، عملکرد تحصیلی می‌گویند و شامل 35 امتیاز از هدایت تحصیلی است.
  • حداقل معدل لازم برای دانش آموزان داوطلب برای رشته‌ی علوم تجربی معدل بالای 14 است.
  • برای انتخاب رشته‌ی تجربی مجموع 3 نمره‌ی دروس ریاضی و علوم در سه پایه‌ی هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 باشد.
  • نمره‌ی درس ریاضی و علوم در سه سال متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می‌شود.
لینک دانلود اپلیکیشن رایگان هم‌درس
لینک دانلود اپلیکیشن رایگان هم‌درس

نقش فرم های هدایت تحصیلی در انتخاب رشته

تمام دانش‌آموزان برای ورود به پایه دهم نیازمند تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی هستند. هر یک از فرم‌ها باید توسط افراد مشخصی تکمیل شود. در ادامه هر یک از فرم‌ها را توضیح می‌دهیم. برای در اختیار داشتن فرم‌های هدایت تحصیلی می‌توانید مقاله دانلود فرم‌های هدایت تحصیلی پایه نهم را مطالعه کنید.

  • آزمون‌های مشاوره‌ای توسط مشاور مدرسه با توجه به ارزشیابی‌های مداوم از دانش آموز تکمیل می‌شود که رشته‌ها را براساس اولویت از 1تا 30 امتیاز دهی می‌کند.
  • فرم دبیران با توجه به شرایط درسی دانش‌آموز از 1تا 10، رشته‌های تحصیلی را اولویت بندی می‎‌کند.
  • فرم مشاور، توسط مشاور مدرسه با توجه به شناخت دانش‌آموزان و توانایی‌های آن‌ها پر می‌شود و رشته‌ها از 1 تا 10 انتخاب می‌شوند.
  • دانش‌آموزان با توجه به توانایی‌های فردی خود انتخاب رشته‌ دلخواه خود را از 1 تا 10 امتیازدهی می‌کنند.
  • فرم اولیا نیز با توجه به فرم دانش آموز، معلمان و مشاور از 1 تا 5 اولویت بندی خواهد شد.

برای آشنایی با روند تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی به مقاله راهنمای تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی رجوع کنید. ‌در پایان پس از بررسی تمام شرایط بالا می‌توان نسبت به انتخاب رشته اقدام کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اولویت‌بندی‌ها در انتخاب رشته، می‌توانید مقاله‎‌ی راهنمای تکمیل فرم اولویت بندی را مطالعه کنید.

اولویت‌هایی که در فرم نهایی هدایت تحصیلی (نتیجه‌ی هدایت) ثبت شده است، جنبه‌ی تجویزی ندارد، بلکه توصیه‌ای است. دانش‌آموزان می‌توانند بر اساس آن اولویت‌های تعیین شده به مدارس مراجعه و کار ثبت‌نام خود را انجام دهند. اگر ظرفیت مدارس تکمیل نشود، دانش‌آموزان بر اساس اولویت‌های بعدی ثبت‌نام می‌شوند. البته دانش‌آموزان باید حداقل نمره برای ورود به رشته‌های تحصیلی مورد نظر را کسب کنند.

ویژگی‌های فردی مناسب برای انتخاب رشته تجربی

از ویژگی‌های فردی برای انتخاب رشته علوم تجربی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استعداد و علاقه به دروس آزمایشگاهی
  • نمرات بالا در ریاضی و علوم و علاقه به این دروس
  • علاقه به رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی

اگر علاقمندید بدانید رتبه 1 کنکور تجربی از چه روش‌هایی برای کسب موفقیت استفاده کرده است و چه درصدهای در این آزمون سرنوشت ساز به دست آورده است، می‌توانید با مطالعه‌ی مقاله‌ی «نحوه مطالعه و کارنامه نفر اول کنکور تجربی 1400» با نیما ابوالحسنی آشنا شوید.

کتاب‌های رشته علوم تجربی

دانش‌آموزان پس از انتخاب رشته تجربی برای ادامه‌ی تحصیل در دوره‌ی متوسطه‌ی دوم باید علاوه بر دروس عمومی، مطالب تخصصی رشته‌ی علوم تجربی را مطالعه کنند. ما در جدول زیر دروسی که باید در سه پایه‌ی دهم، پایه‌ی یازدهم و پایه‌ی دوازدهم مطالعه شود را فهرست کرده‌ایم:

پایه تحصیلی دروس عمومی دروس تخصصی
پایه دهم عربی/ادبیات فارسی/دین و زندگی/جغرافیا/آمادگی دفاعی شیمی2و آزمایشگاه/زیست شناسی و آزمایشگاه1/هندسه1/فیزیک2وآزمایشگاه/ریاضیات2
پایه یازدهم ادبیات فارسی/دین و زندگی/عربی/زبان فارسی زمین شناسی/فیزیک3وآزمایشگاه/شیمی3وآزمایشگاه/ریاضی3/آمارومدلسازی/زیست شناسی و آزمایشگاه2
پایه دوازدهم زبان و ادبیات فارسی/زبان انگلیسی1و2/معارف اسلامی1و2/ فیزیک/شیمی فرایندهای شیمیایی/زیست شناسی/علوم زمین/ریاضی عمومی1و2

آینده شغلی رشته علوم تجربی

دانش آموزان هنگام انتخاب رشته نهم به دهم باید بازار کار رشته در آینده را تحقیق و بررسی کنند و سپس تصمیم نهایی را بگیرند، دانش‌آموزان پس از اتمام دوره‌ی تحصیل در رشته‌ی انتخابی در نهایت باید وارد بازار کار شوند، پس انتخاب رشته‌ای که در آینده بازار کار مناسبی داشته باشد از نکات مهم در انتخاب رشته به شمار می‌رود. رشته‌های گروه تجربی به 5 دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

🔵 دسته اول رشته‌هایی هستند که در میان دانش آموزان جز رشته‌های پرطرفدار محسوب می‌شوند، مانند پزشکی، دندان پزشکی، دامپزشکی، اتاق عمل، مامایی و…

🔵 دسته دوم رشته‌هایی مانند داروسازی، مهندسی بهداشت، شیمی و … هستند.

🔵 دسته سوم شامل دو رشته‌ی زمین شناسی و اقیانوس شناسی است.

🔵 دسته چهارم شامل رشته‌هایی مانند حسابداری، شاخه‌های مدیریت، اقتصاد و … می‌شود.

🔵 دسته آخر رشته‌هایی مانند مددکاری اجتماعی، آموزش تربیت بدنی و … است.

دانش‌آموزانی که بتوانند در کنکور تجربی با رتبه‌ی برتر از دانشگاه‌ پذیرش بگیرند و دوره‌ی تخصص را کامل بگذرانند می‌توانند درآمد بالا و جایگاه اجتماعی خوبی داشته باشند.

انتخاب رشته‌ی نهم به دهم دانش آموزان به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه پادا به نشانی pada.medu.ir انجام می‌شود.

شرایط لازم برای انتخاب هر رشته
شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی

شرایط لازم برای انتخاب رشته انسانی

شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک

شرایط لازم برای انتخاب رشته فنی و حرفه ای
شرایط لازم برای انتخاب رشته کار و دانش
شرایط لازم برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی

سوالات متداول

حداقل معدل لازم برای انتخاب رشته علوم تجربی چقدر است؟

دانش آموزان برای انتخاب رشته تجربی نیازمند معدل بالای 14 هستند.

نمرات دروس ریاضی و علوم حداقل باید چقدر باشند؟

حداقل نمره کسب شده دانش آموزان پایه نهم برای درس ریاضی 14 و درس علوم 15 است.

فرم هدایت تحصیلی والدین بر چه اساسی امتیازدهی می‌شود؟

فرم هدایت تحصیلی والدین بر اساس فرم‌های دانش آموزان، معلمان و مشاوران مدرسه از 1تا 5 اولویت بندی می‌شود.

میانگین امتیاز 4.2 / 5. جمع امتیاز 9

هنوز امتیازی ثبت نشده

نوشته های مشابه

55 دیدگاه

    1. سلام
      توجه کنید حداقل معدل لازم برای داوطلبان رشته علوم تجربی معدل بالای 14 است.

      1. سلام خسته نباشید
        من ریاضی هفتم شد ۱۵ علوم ۱۹
        ریاضی هشتم شد ۱۰ علوم ۱۵
        نهم باید چند بیارم تا قبول شو رشته تجربی ترخدا جواب بدین

        1. سلام دوست عزیز، مطابق آنچه در مقاله آمده است، شما باید معدل بالای 14 داشته باشید و برای انتخاب رشته‌ی تجربی مجموع 3 نمره‌ی دروس ریاضی و علوم در سه پایه‌ی هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 باشد. احتمالاً شما مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تجربی ندارید، اما رقابت در این رشته بالا است بنابراین تلاش کنید که پایه‌ی دروسی مانند ریاضی و علوم خود را تقویت کنید. موفق باشید.

    1. سلام دوست عزیز
      دروس عمومی شامل ادبیات فارسی، دین و زندگی، عربی، زبان فارسی است و دروس تخصصی شامل زمین شناسی، فیزیک3وآزمایشگاه، شیمی3وآزمایشگاه، ریاضی3، آمارومدلسازی، زیست شناسی و آزمایشگاه2 می‌باشد.

      1. سلام من پایه نهم هستم
        کلاس هفتم ترم ۲نمره علوم ۲۰ ریاضی ۲۰معدل ۱۹/۸۶هشتم ترم ۲ علوم۲۰ریاضی ۱۵معدل ۱۹/۵۰نهم ترم ۱ دادم که علوم ۱۸ ریاضی ۱۵معدل۱۹
        میتونم برم تجربی؟
        نمره های ترم ۱هم مهمه ؟

        1. سلام دوست عزیز، بله، از نظر نمره و سطح علمی مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تجربی ندارید.

  1. سلام
    نمره علوم نوبت دوم هفتم من شده 16 هشتم نوبت دوم شده 17 نهم نوبت اول شده 12
    وریاضی نوبت دوم هفتم شده17 و نوبت دوم هشتم شده 12و نیم و نهم نوبت اول شده 12 من میتونم تجربی بردارم توروخدا جواب بدین

    1. سلام دوست عزیز، انتخاب رشته فقط منوط به نمرات درسی شما نیست و باید نتیجه‌ی هدایت تحصیلی خود را دریافت کنید و بر اساس آن دریابید بهترین انتخاب برای شما چیست. درحال حاضر اگر در امتحانات ترم آخر پایه‌ی تحصیلی خود نمره‌ی قابل قبولی به دست بیاورید، مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تجربی ندارید.

    2. سلام ببخشید من نمره هفتمم ۱۸و خورده ای شد و هشتمم ۱۶.۸۳صدم شد و تکوینی شد فک کنم به هیفده
      امسال نهم رو مدرسه شاهد ثبت نام کردم و تست انتخاب رشته هم دادم و در جواب منی که دست چپم نیمکره راستم فعال و نیمکره راست به رشته تجربی علاقه داره و رشته ریاضی نیمکره چپ. من از پیش دبستانی تا هشتم یک مدرسه بودم و راضی نبودم و به شاهد رفتم امسال اگر هیجده یا ۱۹بشه رشته چی میتونم بدست بیارم ؟ اگر تجربی نشم منو با خودکشیام مرده بدونید
      خرم آباد کلاس نهم یاشا دولتشاه

      1. سلام دوست عزیز، شما سعی کنید امسال که نهم هستید معدل خوبی کسب کنید. اما به یاد داشته باشید نتیجه‌ی هدایت تحصیلی توصیه‌ایه و اجباری نیست. درنهایت خودتون انتخاب می‌کنید چه رشته‌اید برید. تنها زمانی مدرسه می‌تونه مانع رفتن شما به رشته ی تجربی بشه که معدلتون پایین تر از ۱۴ باشه. بنابراین نگران نباشید.

      2. سلام خسته نباشید من هفتم ریاضی ۱۱.۵ شدم علوم ۱۳
        هشتمم علوم ۱۶.۵ شدم ریاضی هم ۱۵
        نهمم باید چطوری باشه که بیارم
        تجربی تنها رشته ای هست که بهش علاقه خاصی دارم

        1. سلام دوست عزیز، رقابت در رشته‌ی تجربی نسبت به رشته‌های دیگر تحصیلی بالاتر است. اگر می‌خواهید این رشته را انتخاب کنید، حتماً باید نمرات بالاتری در پایه‌ی نهم کسب کنید. همونطور که در مقاله ذکر شده، حداقل معدل لازم برای دانش آموزان داوطلب برای رشته‌ی علوم تجربی معدل بالای 14 است. برای انتخاب رشته‌ی تجربی مجموع 3 نمره‌ی دروس ریاضی و علوم در سه پایه‌ی هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 باشد. نمره‌ی درس ریاضی و علوم در سه سال متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می‌شود. برای کسب اطلاعات دقیق درباره‌ی نحوه‌ی محاسبه‌ی نمرات، این مقاله را بخوانید: «روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته نهم»

  2. سلام ریاضی هفتم ۲۰ هشتم ۱۷ و نهم ۱۹
    علوم نوبت دوم هفتم ۲۰ و علوم نوبت دوم هشتم۱۳ و نوبت اول ۲۰
    نوبت دوم نهم ۱۷ شدم نوبت اول ۱۸.۵ من میتونم به رشته تجربی برم؟

    1. سلام دوست عزیز، انتخاب رشته فقط منوط به نمرات درسی شما نیست و باید نتیجه‌ی هدایت تحصیلی خود را دریافت کنید و بر اساس آن دریابید بهترین انتخاب برای شما چیست. در حال حاضر از نظر نمره و سطح علمی مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تجربی ندارید.

  3. سلام
    ریاضی نوبت دوم هفتم ۲۰ هشتم ۱۷ و نهم ۱۹.۵

    علوم هفتم هر دو نوبت ۲۰ و علوم نوبت دوم هشتم۱۳ و نوبت اول ۲۰
    نوبت دوم نهم ۱۷ شدم نوبت اول ۱۸.۵ من میتونم به رشته تجربی برم؟
    پایین ترین معدلم ۱۸.۸۳

    1. سلام دوست عزیز، انتخاب رشته فقط منوط به نمرات درسی شما نیست و باید نتیجه‌ی هدایت تحصیلی خود را دریافت کنید و بر اساس آن دریابید بهترین انتخاب برای شما چیست. در حال حاضر از نظر نمره و سطح علمی مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تجربی ندارید.

  4. سلام اگر یکی هفتم و هشتم را کامل معدلش 20 بشه و نهم ریاضی و علوم رو 20 بگیره ولی یکی ازدرس های عمومی را کمتر 15 بگیره میتونه بره رشته تجربی

  5. سلام من هفتم هم علوم هم ریاضی ۲۰ شدم هشتم ریاضی ۱۸ و علوم ۲۰ شدم ولی متاسفانه سال نهم کمی مشکلات برای بنده به وجود آمد من نمره علوم ۱۲ و ریاضیم شد ۱۵ من میخواستم دوباره امتحان بدم ولی قبول نکردن گفتن که شما رد نشدید الان من میتونم رشته تجربی بیارم چون واقعا علاقه دارم و استعدادش هم دارم گفتن معدل لازم باید بالای ۱۴ باشه برای من بالای۱۴ و گفتن جمع نمرات ۷.۸.۹ بالای ۴۲ و برای من هم بالای ۴۲ الان من واقعا شب روز گریه می‌کنم چون میترسم رشته تجربی نیارم و زحمات کل ۳ سال من به باد بره به نظرتون من رشته تجربی میارم؟ لطفا جواب بدید

    1. سلام دوست عزیز، اصلاً نگران نباشید، شما شرایط علمی انتخاب رشته‌ی تجربی را دارید. ممکن است در فرم نهایی هدایت تحصیلی، اولویت اول شما را تجربی نزده باشند. اشکالی ندارد. هدایت تحصیلی دستوری نیست، توصیه‌ است. اگر مشکل نمره نداشته باشید، به راحتی می توانید رشته‌ی مورد علاقه‌ی خودتان را انتخاب کنید. امیدوارم هرچه زودتر دوباره به سمت موفقیت حرکت کنید و خوشحال باشید. 🙂

  6. منم همین مشکل رو دارم
    هفتم و هشتم ریاضی و علوم نوبت دوم ۱۹و۲۰ بودع ومعدلم بالای ۱۹.۴۰ بوده
    امسال نوبت دومم ریاضیمو ۱۰ شدم اما علومم ۱۵ معدلمم ۱۸ به تنها رشته ای هم خیلی علاقه دارم تجربیه فرم هدایت تحصیلی بیاد ممکنه بتونم این رشته رو بیارم؟

    1. سلام دوست عزیز، شما از نظر علمی امکان انتخاب رشته‌ی تجربی رو دارید. هدایت تحصیلی هم توصیه ایه نه اجباری. ممکنه مجبور شید کمی صبر کنید و بعد از گروهی که اولویت اولشون تجربیه برای ثبت نام اقدام کنید.

  7. سلام خسته نباشید 🌹🙏
    من هفتم معدل کل شدم ۱۸ و میانگین نمره علوم ۱۷ و ریاضی ۱۶ و هشتم با معدل کل ۱۹.۰۷ میانگین نمره علوم ۱۸ و ریاضی ۱۸ و نهم با معدل کل ۱۸ علوم ۱۹ و ریاضی ۱۵
    آیا میتونم رشته تجربی برم؟؟؟

    1. سلام دوست عزیز، شما از نظر علمی مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تچربی ندارید. ممکنه اولویت اول پیشنهادی به شما در فرم‌های هدایت تحصیلی تجربی نباشه، اما باید بدونید که تبعیت از نتیجه‌ی هدایت تحصیلی اجباری نیست و در صورتی که نمره‌ی لازم رو اورده باشید، مشکلی برای انتخاب رشته‌ی مورد نظرتون ندارید.

  8. سلام
    من هفتم علوم 18 و ریاضی 17 شدم و هشتم علوم 14ونیم وریاضی 16 شدم نهم علوم 20 ریاضی 20 میتونم تحربی رو انتخاب کنم؟!
    معدل هفتم 19وخورده ای بود و معدل هشتم 17وخورده ای و معدل نهم 19 و خورده

    1. سلام دوست عزیز، شما از نظر علمی مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تجربی ندارید. انشالله موفق باشید.

  9. سلام
    من پایه هفتم نوبت دوم علوم 18 و ریاضی 17 شدم و معدل کل نوبت دوم 19و خورده ای، پایه هشتم نوبت دوم ریاضی 16 و علوم 14 و معدل کل 18و55 شدم، پایه نهم اگر ریاضی و علوم رو 20 بشم و معدل کل رو بالای 19 بشم میتونم تحربی رو انتخاب کنم؟!

    1. سلام دوست عزیز، در هدایت تحصیلی مجموعه‌ای از عوامل دخیل هستند، برای آگاهی از این عوامل این مقاله را مطالعه کنید: «هدایت تحصیلی چیست؟» اما در کنار مطالعه‌ی این مقاله، به خاطر داشته باشید که اولویت‌های هدایت تحصیلی توصیه‌ای هستند و شما مجبور به انتخاب بر اساس اولویت نیستید، اگر نمره‌ی مورد نظر هر رشته را آورده باشید، به سادگی می‌توانید آن رشته را انتخاب کنید.

    2. سلام من معدل هفتم ۱۷.۸۹ ریاضی ۱۵ علوم ۱۰ و هشتم ۱۸.۷ علوم ۱۸ ریاضی ۱۴ و امسال نهم میرم اگر هردو ۱۹ بیارم میتونم تجربی بیارم یا نه ؟

      1. سلام دوست عزیز، حتماً با شروع سال تحصیلی با مشاور تحصیلی مدرسه صحبت کنید تا بتوانید سطح خودتون رو در دروس مورد نظر برای انتخاب رشته‌ی تجربی بالا ببرید. اگر بتوانید نمره‌ای که گفتید رو کسب کنید، مشکلی برای انتخاب رشته‌ی تجربی نخواهید داشت.

  10. سلام و خسته نباشید
    یه سوالی داشتم دارم میمیرم از استرس😭😭
    سال هفتم ریاضی ۱۹ علوم ۱۸ معدل ۱۹.۵
    سال هشتم ریاضی ۱۰ علوم ۱۱ معدل ۱۳.۹۰
    سال نهم ریاضی ۲۰ علوم ۲۰ معدل ۲۰

    آیا میتونم تجربی بیارم دارم میلرزم از استرس😭😭
    سال هشتم مشکل ساز نمیشه؟😭

  11. سلام خسته نباشید ببخشید من میخواستم بدونم که نمرات ریاضی ام سال هفتم ترم اول ۱۴و ترم دوم ۱۱ ودر سال هشتم هر دو ترم ۱۲ شدم ودر سال نهم هم احتمال میدهم که نمرات ریاضی ام هم ترم اول و هم ترم دوم ۱۵ بشه آیا با این نمرات میتونم رشته تجربی را انتخاب کنم از نظر نمره علوم مشکلی ندارم و فقط ریاضی هستش آیا با این نمرات میتونم رشته تجربی را انتخاب کنم

    1. سلام دوست عزیز، همینطور که در مقاله‌ ذکر شده، شرایط انتخاب رشته‌ی تجربی شامل این موارد است: حداقل ضریب مجموع نمرات ریاضی و علوم در سه پایه‌ی هفتم، هشتم و نهم باید 42 باشد. نمره‌ی درس ریاضی و علوم با ضریب 3 محاسبه می‌شود. درنهایت معدل شما هم باید بالای ۱۴ باشد. این موارد ضروری هستند و اگر حدنصاب نمره رو کسب نکرده باشید، اجازه‌ی انتخاب رشته‌ی تجربی به شما داده نمی‌شود.
       

      1. ببخشید یعنی هیچ تبصره و قانونی نیست که بتونم مثل امتحان تعیین رشته مجدد تجربی ب بردارم

        1. سلام دوست عزیز، اگر اجازه‌ی انتخاب رشته‌ی تجربی برای پایه‌ی دهم به شما داده نشود، می‌توانید بعد از پایان امتحانات دهم، درخواست تغییر رشته بدهید و بعد از شرکت در امتحانات تغییر رشته که در شهریور ماه برگزار می‌شود، رشته‌ی تجربی را برای پایه‌ی یازدهم خود انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله‌ی «تغییر رشته دهم به یازدهم» را بخوانید.

  12. سلام وقت بخیر
    هفتم ریاضی ۱۴ علوم ۱۶ معدل ۱۷
    هشتم ریاضی ۲۰ علوم ۱۸ معدل ۱۷/۷۹
    من الان کلاس نهم هستم،با چه نمراتی و معدل میشه رشته علوم تجربی را انتخاب کرد؟

    1. سلام دوست عزیز، همانطور که در مقاله ذکر شده، باید حداقل نمره‌ی کسب شده در درس علوم، 15 و در درس ریاضی، 14 باشد. حداقل معدل لازم برای دانش آموزان داوطلب برای رشته‌ی علوم تجربی معدل بالای 14 است. برای انتخاب رشته‌ی تجربی مجموع 3 نمره‌ی دروس ریاضی و علوم در سه پایه‌ی هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 باشد. نمره‌ی درس ریاضی و علوم در سه سال متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می‌شود. اگر با روش محاسبه‌ی نمرات آشنا نیستید، مقاله‌ی «روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته نهم» را بخوانید.

  13. سلام وقت بخیر
    هفتم ریاضی ۱۴ علوم ۱۶ معدل۱۷
    هشتم ریاضی ۲۰ علوم ۱۸ معدل ۱۷.۸۲
    من الان کلاس نهم هستم با چه نمراتی و معدل میشه رشته علوم تجربی قبول شد؟
    باتشکر.

  14. سلام وقت بخیر
    هفتم ریاضی ۱۴ علوم ۱۶ معدل ۱۷
    هشتم ریاضی ۲۰ علوم ۱۵ معدل ۱۸
    در کلاس نهم با چه نمراتی و معدل میشه وارد رشته علوم تجربی شد؟
    باتشکر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا