انتخاب رشته نهم به دهمرشته ریاضی

شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک

دانش آموزان باید پس از اتمام پایه تحصیلی نهم نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. رشته ریاضی فیزیک از رشته‌های گروه نظری می‌باشد و همانطور که اسم رشته مشخص است، دانش آموز باید در دروس ریاضی و فیزیک قوی باشد. تنها دانش آموزانی که مفاهیم ریاضی و فیزیک را به خوبی درک می‌کنند می‌توانند آینده خوبی داشته باشند، زیرا پس از گذشت زمان مفاهیم ریاضی و فیزیک پیچیده خواهد شد.

شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک
شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک

معدل لازم برای رشته ریاضی و فیزیک

دانش آموزان پایه نهم برای انتخاب رشته ریاضی و فیزیک نیازمند عواملی می‌باشند تا دسترسی انتخاب رشته‌ی ریاضی و فیزیک به آن‌ها داده شود. در ادامه هر یک از شرایط لازم را توضیح خواهیم داد.

شرایط مورد نیاز برای دانش آموزانی که تصمیم دارند رشته‌ ریاضی فیزیک را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند به صورت زیر می‌باشد. نمره درس ریاضی و علوم در سه سال متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه خواهد شد.

حداقل نمره کسب شده در درس علوم 14 و در درس ریاضی 15 می‌باشد که مجموعا 35 امتیاز از فرم‌های هدایت تحصیلی را شامل می‌شود. حداقل معدل لازم برای دانش آموزان داوطلب رشته ریاضی فیزیک معدل بالای 14 است و شرط آخر برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک این است که مجموع 3 نمره دروس ریاضی و علوم در سه پایه هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از ضریب 42 باشد.

  • دانش آموزان پایه نهم برای انتخاب رشته نیازمند انجام فرم‌های هدایت تحصیلی هستند، فرم‌های هدایت تحصیلی شامل 7 فرم است که هر کدام از فرم‌ها باید توسط شخصی تکمیل شود. برای در اختیار داشتن فرم های هدایت تحصیلی می‌توانید مقاله دانلود فرم‌های هدایت تحصیلی پایه نهم را مطالعه کنید.
  • فرم آزمون‌های مشاوره‌ای توسط مشاور مدرسه پر می‌شود که پس از تحلیل و تجزیه دانش آموزان، نقاط قوت و ضعف آن‌ها شناسایی شده و از 1 تا 30 امتیازدهی خواهندشد.
  • فرم معلمان باید با توجه به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و توانایی‌های آن‌ها، رشته‌های تحصیلی را از 1 تا 10 اولویت بندی شود.
  • فرم مشاور مدرسه بر اساس شناخت دانش آموز و آزمون‌های انجام شده روی دانش آموز تکمیل می‌شود که از 1 تا 10 امتیازدهی خواهد شد.
  • دانش آموزان فرم جداگانه‌ای دارند که طبق علایق خود رشته‌های مورد علاقه خود را از 1 تا 10 اولویت بندی می‌کنند.
  • نظر والدین بر اساس فرم‌های معلمان، مشاوران و دانش آموز با معیار 1 تا 5 اعلام می‌شود.
  • در نهایت تمام فرم‌های بیان شده در فرم شماره 7 نتیجه گیری خواهند شد و تصمیم نهایی اعلام می‌شود.

برای تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی به مقاله راهنمای تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی رجوع کنید. شرایط فردی دانش آموزان برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک شامل موارد زیر می‌باشد:

  • قدرت تحلیل و حل مسئله بالا
  • علاقمندی به مشاغل عملی و فنی
  • درک آسان مفاهیم ریاضی و فیزیک

برای اطلاعات بیشتر در مورد فرم اولویت بندی می‌توانید مقاله راهنمای تکمیل فرم اولویت بندی را مطالعه کنید. تمام شرایط بیان شده برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک توسط دانش آموزان پایه نهم الزامی می‌باشد.

دانش آموزانی که شرایط انتخاب رشته ریاضی فیزیک را دارند، باید در زمان مقرر به سامانه پادا (پرونده الکترونیکی دانش آموزان) به نشانی pada.medu.ir مراجعه نموده و فرآیند انتخاب رشته خود را به صورت غیرحضوری انجام دهند.

کتاب‌ های رشته ریاضی فیزیک

طبق شرایط گفته شده برای انتخاب رشته نهم شاخه ریاضی فیزیک، دانش آموزان باید در دروس ریاضی و علوم نمرات خوبی کسب کرده باشند. در ادامه مجموعه کتاب‌های رشته‌ ریاضی فیزیک در پایه دهم، پایه یازدهم و پایه دوازدهم را در جدول زیر ارائه کرده‌ایم.

پایه تحصیلی دروس عمومی دروس تخصصی
پایه دهم عربی/ادبیات فارسی/دین و زندگی/جغرافیا/آمادگی دفاعی/زبان/سواد رسانه‌ای شیمی1 و آزمایشگاه/هندسه1/فیزیک1 و آزمایشگاه/ریاضیات1
پایه یازدهم ادبیات فارسی/دین و زندگی/عربی/زبان فارسی/تاریخ/محیط زیست زمین شناسی/فیزیک2وآزمایشگاه/شیمی2وآزمایشگاه/ریاضی2/آمارومدلسازی/حسابان/هندسه
پایه دوازدهم فارسی/دین و زندگی/عربی/زبان فارسی/اجتماعی/سلامت فیزیک/شیمی فرایندهای شیمیایی/حسابان/هندسه/ریاضیات گسسته

آینده شغلی رشته ریاضی فیزیک

اگر به کارهای فنی و عملی علاقه داشته باشید، رشته ریاضی فیزیک رشته مناسبی برای شما خواهد بود. دانش آموزان علاقمند به ادامه تحصیل در این رشته باید در دروس ریاضی‌، فیزیک مهارت کافی داشته باشند. هرشخصی با توجه به شرایط و علایق خود و تحقیق و مطالعه درمورد رشته‌ها می‌تواند رشته مورد نظر خود را انتخاب کند تا در نهایت کسب درآمد خوبی داشته باشد. زیرشاخه‌‍‌های رشته ریاضی فیزیک مانند مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، معماری و مهندسی شیمی از رشته‌های پر طرفدار ریاضی فیزیک هستند، اما انتخاب رشته باید با توجه به شرایط تحصیلی و شخصیتی فرد انجام شود.

شرایط لازم برای انتخاب هر رشته
شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی

شرایط لازم برای انتخاب رشته انسانی

شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک

شرایط لازم برای انتخاب رشته فنی و حرفه ای

شرایط لازم برای انتخاب رشته کار و دانش
شرایط لازم برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی

سوالات متداول

حداقل معدل لازم برای ورود به رشته ریاضی فیزیک چه مقدار است؟

حداقل معدل قبولی برای ورود به رشته ریاضی فیزیک معدل بالای 14 می‌باشد.

امتیازدهی فرم هدایت تحصیلی والدین با چه معیاری می‌باشد؟

امتیازدهی اولیا براساس فرم‌های موجود از دانش آموزران، معلم و مشاور است که با معیار 1 تا 5 امتیازدهی می‌شود.

شرایط معدل لازم برای رشته تحصیلی ریاضی فیزیک کدام است؟

معدل پایه نهم بالای 14 باشد، حداقل نمره علوم 14 و درس ریاضی 15 می باشد، ادامه شرایط در مقاله بیان شده است.

میانگین امتیاز 5 / 5. جمع امتیاز 3

هنوز امتیازی ثبت نشده

نوشته های مشابه

18 دیدگاه

  1. سلام وقت بخیر
    نمره ریاضی هفتم: ۱۳
    نمره ریاضی هشتم: ۱۵
    نمره ریاضی نهم: ۲۰
    و
    نمره علوم هفتم: ۱۶
    نمره علوم هشتم: ۱۷
    نمره علوم نهم: ۱۹

    معدل تمام سال ها بالای ۱۸.۷۰ بوده

    می‌تونم رشته ریاضی یا تجربی بردارم؟
    شهرستان ساوه هستم

    1. سلام دوست عزیز، با توجه به نمرات پایه ی نهم مشکلی برای انتخاب رشته نخواهید داشت.

  2. سلام وقت بخیر
    هفتم ریاضی ۱۲ علوم ۱۲
    هشتم ریاضی ۲۰ علوم ۱۵
    نهم ریاضی ۱۷ علوم ۱۶
    می تونم برم ریاضی فیزیک یا علوم تجربی؟
    شهر اهواز هستم
    باتشکر.

    1. سلام دوست عزیز، بله شما امکان انتخاب رشته‌ی ریاضی را دارید. به نظر می‌رسد که در درس علوم اندکی ضعف دارید، رقابت در رشته‌ی تجربی بسیار بالا است، به شما پیشنهاد می‌کنیم تنها در صورتی به سمت انتخاب این رشته گام بردارید که با قصد داشته باشید با علاقه و پشتکار پایه‌ی تحصیلی خود را تقویت کنید.

  3. سلام وقت بخیر
    من به رشته ریاضی فیزیک خیلی علاقه دارم و می خواهم مهندس نفت بشوم ولی می ترسم بازار و کار مهندسی نفت درامدش خوب نیست.
    لطفا راهنمایی کنید.
    باتشکر.

    1. سلام دوست عزیز، اینکه شما متوجه علاقه‌ی خودتون به یک رشته شدید، بسیار ارزشمنده. اگر الان هر رشته‌ای رو درنظر بگیرید، عده‌ای فارغ‌التحصیل اون رشته و بیکار هستند. جمعیت بالای کشور ما، تمرکز بر شهرهای بزرگ و خیلی موارد دیگه در این بیکاری اثرگذار هستند. اما تجربه نشون داده، اگر کسی علاقمند به یک رشته‌ی دانشگاهی باشه و از سال اول دانشگاه فعالانه در عرصه‌ی پژوهش و دانش تلاش کنه، مزد این زحمت و کسب دانش رو با کسب موفقیت کاری به دست میاره. در هر صورت آینده‌ همیشه مبهمه، انتخاب یک رشته‌ی تحصیلی صرفاً به دلیل اینکه دیگران می‌گن بازار کار خوبی داره، برای ما موفقیت به ارمغان نمیاره. اما علاقه‌ی زیاد، پشتکار، تلاش و پژوهش در هر رشته‌ای احتمال موفقیت ما رو به شدت بالا می‌بره. انشالله موفق باشید.

    1. سلام دوست عزیز، با توجه به تغییرات گسترده‌ی کنکور در سال 1402، از جمله تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در نتیجه‌ی کنکور و حذف دروس عمومی از آزمون، به نظر نمی‌رسد تخمین رتبه بر اساس نتایج سال گذشته، منطقی باشد. با این وجود رتبه‌ی افراد قبول شده در رشته‌ی مهندسی نفت دانشگاه اهواز در سال گذشته با توجه به نوع سهمیه‌ای که داشته‌اند، بین 2 هزار تا 10 هزار متغیر بوده است.

  4. سلام وقت بخیر
    اگر نمره کل بالاتر از نمره پایانی باشد می تونم برم ریاضی فیزیک؟(مثلا نمره کل ۱۸ نمره پایانی ۱۴).

  5. سلام وقت بخیر
    اگر در پایه های هفتم هشتم و نهم هم نمرات و هم معدل را حداقل را کسب کنم می تونم برم ریاضی فیزیک یا تجربی؟
    باتشکر.

    1. سلام دوست عزیز، برای آشنایی با نحوه‌ی محاسبه‌ی نمرات برای انتخاب رشته‌ مقاله‌ی «روش محاسبه نمرات برای انتخاب رشته نهم» را مطالعه کنید. همچنین برای آشنایی با نقش هدایت تحصیلی در انتخاب رشته، مطالعه‌ی این مقاله مفید خواهد بود: «هدایت تحصیلی چیست؟ نکات کلیدی و موثر بر هدایت تحصیلی».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا