انتخاب رشته نهم به دهمرشته انسانی

شرایط لازم برای انتخاب رشته انسانی

دانش آموزان پایه نهم در پایان سال تحصیلی باید برای انتخاب رشته اقدام کنند. انتخاب رشته دانش آموزان با توجه به معدل و نمرات کسب شده آن‌ها صورت می‌گیرد. دانش آموزان پایه نهم باید قبل از انتخاب رشته اطلاعات کافی در مورد بازار کار رشته مورد علاقه خود داشته باشند تا بتوانند تصمیم درست بگیرند.

تعداد دانش آموزانی که امسال رشته علوم انسانی را برای ادامه تحصیل انتخاب کردند 27 درصد می‌باشد. در ادامه مقاله به شرایط لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی می‌پردازیم.

،شرایط لازم برای انتخاب رشته انسانی
،شرایط لازم برای انتخاب رشته انسانی

معدل لازم برای انتخاب رشته انسانی

انتخاب رشته علوم انسانی دارای شرایطی است که دانش‌آموزان با دارا بودن آن‌ها می‌توانند در این رشته ادامه تحصیل دهند. در ادامه شرایط معدل لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی را بیان می‌کنیم.

  • نمرات درس زبان و ادبیات فارسی در سه سال متوسطه اول با ضریب 4، درس مطالعات اجتماعی با ضریب 3، و درس عربی با ضریب 2 محاسبه می‌شود.
  • برای ورود به رشته علوم انسانی باید حداقل نمرات درسی کسب شده در درس عربی 12، درس مطالعات اجتماعی 13 و درس ادبیات فارسی 14 باشد که به آن عملکرد تحصیلی گفته می‌شود و سی و پنج امتیاز از فرم‌های هدایت تحصیلی را شامل می‌شود. برای در اختیار داشتن فرم های هدایت تحصیلی می‌توانید مقاله دانلود فرم‌های هدایت تحصیلی پایه نهم را مطالعه کنید.
  • حداقل معدل لازم برای دانش آموزان متقاضی رشته علوم انسانی معدل بالای 14 است تا بتوانند انتخاب رشته نهم را انجام دهند، و شرط پایانی برای انتخاب رشته علوم انسانی این است که مجموع 3 نمره دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی و عربی در سه پایه هفتم، پایه هشتم و پایه نهم نباید کمتر از ضریب 42 باشد.
    به طور کلی داوطلبان رشته علوم انسانی باید در دروس عربی و ادبیات قوی باشند تا بتوانند موفقیت ‌های بزرگی در این رشته کسب کنند.

مجموعه‌ای از فرم‌ها برای اطمینان از انتخاب درست رشته تحصیلی را فرم‌های هدایت تحصیلی تشکیل می‌دهند که در ادامه به طور خلاصه به هر یک از فرم‌ها پرداخته‌ایم.

  • آزمون‌های مشاوره‌ای دانش آموز که توسط مشاور مدرسه برای شناسایی نقاط قوت و ضعف آن‌ها انجام می‌شود 30 امتیاز از هدایت تحصیلی را دارد.
  • فرم مربوط به معلمان مدرسه باید در جهت اعلام وضعیت تحصیلی و توانایی‌های دانش آموز توسط معلم مدرسه تکمیل شود و دارای 10 امتیاز است.
  • آزمون مشاور برای شناخت مهارت‌های دانش آموز در نظر گرفته شده و 10 امتیاز از جدول هدایت تحصیلی را شامل می‌شود.
  • دانش آموز براساس علایق و توانایی‌های خود با معیار 1 تا 10 رشته‌های داخل جدول را اولویت بندی می‌کند.
  • و فرم آخر برای والدین است که با توجه به فرم معلم، دانش آموز و مشاور باید برحسب 1 تا 5 رشته‌ها را مرتب کند.

برای تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی به مقاله راهنمای تکمیل فرم‌های هدایت تحصیلی رجوع کنید. شرایط فردی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی توسط دانش آموزان شامل موارد زیر می‌باشد:

  • حافظه قوی برای حفظ مطالب
  • تحلیل و تجزیه قوی
  • علاقمند به مفاهیم فلسفه، روانشناختی، امور تربیتی و اجتماعی

 در نهایت از تمام فرم‌های بیان شده و همچنین معدل کسب شده توسط دانش آموز، پس از تحلیل و بررسی می‌توان رشته مورد نظر را انتخاب کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد فرم اولویت بندی می‌توانید مقاله راهنمای تکمیل فرم اولویت بندی را مطالعه کنید.

لینک دانلود اپلیکیشن رایگان هم‌درس
لینک دانلود اپلیکیشن رایگان هم‌درس

کتاب‌ های رشته علوم انسانی

طبق مطالب بالا دروس عربی و ادبیات فارسی دانش آموز باید قوی باشد، همچنین درس ریاضی دانش آموزان باید در سطح خوبی قرار داشته باشد. در ادامه کتاب‌های تمام مقاطع تحصیلی رشته علوم انسانی را در قالب جدول لیست کرده‌ایم.

مقطع دروس عمومی دروس تخصصی
پایه دهم ادبیات عمومی/دینی/عربی/زبان/دفاعی/سواد رسانه ادبیات تخصصی/تاریخ/جامعه/منطق/اقتصاد
پایه یازدهم ادبیات فارسی/دین و زندگی/عربی/زبان فارسی/تاریخ/محیط زیست ادبیات/ریاضی/جغرافی/تاریخ/جامعه شناسی/روان شناسی/فلسفه
پایه دوازدهم ادبیات فارسی/دین و زندگی/عربی/زبان فارسی/اجتماعی/سلامت/ ادبیات/ریاضی/جغرافیا/تاریخ/جامعه شناسی/فلسفه

آینده شغلی رشته علوم انسانی

زیرشاخه‌های رشته علوم انسانی در دانشگاه بسیار گسترده است، شما با انتخاب هر یک از رشته‌های مورد علاقه، با توجه به مهارت‌ها و توانایی‌های خود می‌توانید از افراد موفق در آن رشته باشید.
از پرطرفدارترین رشته‌های علوم انسانی میان داوطلبان رشته‌های حقوق، روانشناسی، مدیریت، حسابداری و … است. آینده‎‌‌ی شغلی هر شخصی با توجه به مهارت و سواد فرد در رشته‌ی تحصیلی متفاوت است و در نهایت باعث کسب درآمد معقول خواهد شد. در ادامه برخی از زیرشاخه‌های رشته@ی انسانی را توضیح داده‌ایم.

رشته حقوق: پس از اتمام دوره تحصیل در رشته حقوق، می‌توانید در آینده به عنوان وکیل، مشاور حقوقی و یا قاضی مشغول به کار شوید.

رشته روانشناسی: با ادامه تحصیل در رشته روانشناسی می‌توانید زیر شاخه‌های متنوع آن را انتخاب کنید مثل مشاور خانواده، مشاور تحصیلی و…

به طور کلی رشته‌های گروه آزمایشی انسانی نسبت به رشته‌های علوم تجربی و ریاضی فیزیک تنوع بالاتری دارند، برای داوطلبان علاقمند ادامه تحصیل در دانشگاه فرهنگیان رشته‌های علوم انسانی با تنوع بالاتری ارائه می‌شوند.

از زیر شاخه‌های عمومی رشته علوم انسانی که در دانشگاه فرهنگیان ارائه می‌شود می‌توان به رشته‌هایی مانند دبیری زبان خارجی، آموزش معارف اسلامی، آموزش ابتدایی، آموزش تربیت بدنی و رشته‌های تخصصی در این دانشگاه می‌توان به دبیری تاریخ، دبیری جغرافیا، دبیری ادبیات و … اشاره کرد.

دانش آموزان واجد شرایط برای انجام فرآیند انتخاب رشته نهم به دهم انسانی باید در زمان مقرر به سایت پادا به نشانی pada.medu.ir مراجعه نموده و انتخاب رشته خود را به صورت غیرحضوری انجام دهند.

شرایط لازم برای انتخاب هر رشته
شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی

شرایط لازم برای انتخاب رشته انسانی

شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک

شرایط لازم برای انتخاب رشته فنی و حرفه ای
شرایط لازم برای انتخاب رشته کار و دانش
شرایط لازم برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی

سوالات متداول

چه افرادی برای انتخاب رشته علوم انسانی مناسب هستند؟

دانش آموزانی که قوه تحلیل و حافظه قوی دارند، و می‌توانند مطالب را به راحتی به خاطر بسپارند.

گروه انسانی شامل چه مشاغلی می‌شود؟

با توجه به مطالب بیان شده در مقاله بالا اکثر شغل‌های مرتبط با رشته انسانی بیان شده‌اند.

شرایط لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی توسط دانش آموزان پایه نهم کدام است؟

پایان سال تحصیلی پایه نهم باید انتخاب رشته دانش آموزان انجام شود، شرایط لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی شامل معدل بالای 14 است، برای اطلاعات بیشتر از شرایط لازم به مقالعه رجوع کنید.

میانگین امتیاز 4 / 5. جمع امتیاز 4

هنوز امتیازی ثبت نشده

نوشته های مشابه

22 دیدگاه

  1. من عربی 11، مطالعات 13 و ادبیات 15 شدم میتونم رشته علوم انسانی انتخاب کنم؟؟

    1. با سلام به شما دوست عزیز
      برای ورود به رشته علوم انسانی باید حداقل نمرات درسی کسب شده در درس عربی 12، درس مطالعات اجتماعی 13 و درس ادبیات فارسی 14 باشد.

    1. سلام دوست عزیز
      حداقل معدل لازم برای دانش آموزان متقاضی رشته علوم انسانی معدل بالای 14 است تا بتوانند انتخاب رشته نهم را انجام دهند.

    1. سلام برای انتخاب رشته انسانی معدل پایه هفتم، هشتم و نهم تاثیر دارد.

  2. سلام عربی هفتم من ۱۳/۵ هشتم۱۹ نهم۱۰
    اجتماعی هفتم۱۷ هشتم۱۸ نهم۱۴
    ادبیات فارسی هفتم : ۱۷ انشا ۱۵ املا۱۸
    ادبیات فارسی هشتم : فارسی ۱۸ املا ۲۰ انشا۱۶
    ادبیات فارسی نهم : فارسی ۹ املا ۱۵ انشا۱۷
    ایا میتونم رشته انسانی رو بر دارم ؟؟

    1. سلام دوست عزیز شما معدل خودتون رو ذکر نکردید، حداقل معدل لازم بالای 14 است و مجموع 3 نمره دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی و عربی در سه پایه هفتم، پایه هشتم و پایه نهم نباید کمتر از عدد 42 باشد.

  3. سلام من یک سوال داشتم لطفاً به سوالم پاسخ دهید . من در سال هفتم عربی ام شد ۱۸ و مطالعات ۱۶ و فارسی ۱۷ و در سال هشتم عربی ام شد ۱۹ و فارسی ۲۰ و مطالعات ۲۰ و در سال نهم . فارسی ۱۸ و مطالعات ۲۰ و عربی ۲۰ . و معدل کل هفتم ۱۸.۹۰ و معدل کل هشتم ۱۸.۷۱ و معدل کل نهم ۱۹.۳۰ و نمره علوم هفتم ۱۸ و هشتم ۲۰ و نهم ۱۶ و ریاضی هفتم ۱۹ و هشتم ۱۸.۵ . به نظرتون تجربی یا انسانی الف میارم ؟؟؟

    1. سلام دوست عزیز، در نتیجه‌ی هدایت تحصیلی مجموعه‌ای از فاکتورها دخیل هستند. مثلاً نظر معلم‌ها، مشاور مدرسه، والدین، آزمون رغبت، نظر شما و …، اما فراموش نکنید که این نتیجه توصیه‌ای است. یعنی قرار نیست شما حتماً رشته‌ای را انتخاب کنید که اولویت الف در هدایت تحصیلی است. شما با این نمرات، امکان انتخاب هر دو رشته‌ای که ذکر کرده‌اید را دارید. فقط باید با توجه به توانایی‌ها و علایقتان رشته‌ی مورد نظر خود را انتخاب کنید.

  4. سلام ببخشید من یک سوال داشتم من در سال هفتم عربی ام شد ۱۸ و فارسی ۱۷ و مطالعات ۱۶ و در سال هشتم عربی ۱۹ و مطالعات ۲۰ و فارسی ۲۰ و در سال نهم مطالعات ۲۰ و عربی ۲۰ و فارسی ۱۸ من فقط میخواستم بدونم با این نمرات در فرم شماره ۷ آیا علوم انسانی الف میشم یا ب ؟؟؟؟

    1. سلام دوست عزیز، شما از نظر علمی مشکلی برای انتخاب رشته‌ی انسانی ندارید. نتیجه‌ی هدایت تحصیلی توصیه‌ای است و الزامی برای رعایت اولویت‌های آن نیست. مشکلی برای انتخاب رشته‌ی مورد نظرتان ندارید.

  5. سلام من سال نهمم را نمره عربی 15 و فارسی 15 و مطالعات 13/5و سال هفتم وهشتم یکم بالاتر ازاین ها شدم می خواستم ببینم با توجه به نمرات سال نهم وارد این رشته انسانی بشم؟

    1. سلام دوست عزیز، نتیجه‌ی هدایت تحصیلی شما که با توجه به آزمون رغبت سنجی و نظر خودتان، معلم‌هایتان و اولیا شما تنظیم شده است، می‌تواند بهترین توصیه برای انتخاب رشته‌ی شما باشد. با توجه به نمراتتان، احتمالاً مشاورین آموزشی شما را به سمت رشته‌ی انسانی سوق خواهند داد، اما نظر، علاقه و استعداد خودتان بالاترین اهمیت را دارد.

      1. سلام در انتخاب رشته معدل پایانی ملاک است یا معدل کل یا معدل تکوینی … بعد معدل نهم را فقط میبینن یا معدل هفتم و هشتم هم میبینن

        1. سلام دوست عزیز، معدل پایانی مهم است، معدل هر سه پایه در نظر گرفته می‌شود، اما ضریب معدل پایه نهم بیشتر است و اهمیت بالاتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا